Tiramsiu roláda
Těsto:
Vejce | 5 ks |
Cukr krupice | 100 g |
Polohrubá mouka | 100 g |
Krém:
Smetana na šlehání | 1 ks |
Ztužovač šlehačky | 1 ks |
Cukr moučka | 3 lžíce |
Pomazánkové máslo | 1 ks |
Ingredience:
Dětské piškoty | |
Káva - uvařená, silná, Malý |
1 šálek |
Rum - dle chuti |
|
Kakao - dle chuti |
Postup:
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horký plát svineme (i s pečícím papírem) do rolády a necháme vychladnout. Pak papír odstraníme a roládu natřeme větší polovinou krému. Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a ve dvou řadách narovnáme na krém. Roládu (těsto) můžeme kávou i pokapat během rolování. Stočenou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do chladna proležet, pak roládu nakrájíme na plátky.
Krém: šlehačku se ztužovačem vyšleháme skoro dotuha,pak přidáme cukr, pomazánkové máslo a došleháme do hladkého krému.