Andělská roláda
14. 4. 2013
Těsto:
Cukr krupice |
80 g |
Hladká mouka |
40 g |
Kokos |
30 g |
Sníh z bílků |
5 ks |
Náplň:
Smetana na šlehání |
400 ml |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
Vanilkový cukr |
1 ks |
Cukr moučka |
1 lžíce |
Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti °C cca 10 minut - nepřesušit! Upečený plát dorůžova pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečící papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.