Andělská roláda
Těsto:
| Cukr krupice | 80 g |
| Hladká mouka | 40 g |
| Kokos | 30 g |
| Sníh z bílků | 5 ks |
Náplň:
| Smetana na šlehání | 400 ml |
| Ztužovač šlehačky | 1 ks |
| Vanilkový cukr | 1 ks |
| Cukr moučka | 1 lžíce |
Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti °C cca 10 minut - nepřesušit! Upečený plát dorůžova pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečící papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.
